Trippelkremkake med nøttebunn og friske bær

Dette er desidert min soleklare favorittkake. Jeg anbefaler deg virkelig å prøve denne oppskriften hvis du ikke allerede har testet den. Den er magisk god, og det er helt umulig og bare ta ett stykke. Kaken består av en nøttebunn med ett lag firkløverkrem, ett lag eggekrem og tilslutt ett lag fløtekrem.

 

Ingredienser til nøttebunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
200 g sukker
5 eggehviter
Smeltet smør (til å smøre formen med)

 

Fremgangsmåte:
1. Start med å sett stekovnen på 160 grader.
2. Mal nøttene i en food processor.
3. Pisk eggehvitene til det begynner å skumme, tilsett så sukkeret og pisk til du får en tykk og blank marengs.
4. Vend så forsiktig inn de malte nøttene.
5. Finn frem en 24 cm kakeform og dekk bunnen med bakepapir. Pensle så med smeltet smør.
6. Ha kakerøren i formen og stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
7. Avkjøl kaken i formen mens du lager firkløverkremen.

 

Ingredienser til Firkløverkrem:
1 ½ dl kremfløte
135 g finkornet sukker
200 g Freia firkløversjokolade
100 g romtemperert smør

 

Fremgangsmåte:
1. Kok opp kremfløte og sukker i en kjele. Når det har kokt opp skru ned til lav varme og rør godt til sukkerert har løst seg opp.
2. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt firkløversjokolade. Rør godt til all sjokoladen har smeltet.
3. Tilsett romtemperert smør i biter og rør til en en glatt og fin krem.
4. Avkjøl firkløverkremen til romtemperatur

 

Ingredienser til eggekremen: 
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 g finkornet sukker
2 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør

 

Fremgangsmåte:
1. Ha eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele og gi et oppkok (ha platen på middels varme og rør konstant da den fort kan brenne seg hvis ikke). Ta kjelen av platen og rør konstant til det slutter og koke. Rør inn vaniljesukkeret.
2. Avkjøl kremen i 30 minutter før du tilsetter romtemperert smør i biter. Rør godt til smøret smelter inn og du får en glatt krem. Avkjøl.

 

Sett mandelbunnen på et kakefat og sett kakeringen tilbake rundt kaken. Smør utover firkløverkremen og sett kaken i kjøleskapet til den får stivnet og satt seg. Smør så eggekremen forsiktig utover firkløverkremen før du setter kaken tilbake i kjøleskapet slik at den blir godt avkjølt og får satt seg.

 

Ingredienser til fløtekrem: 
3 dl fløte
1 ss finkornet sukker
3 ts vaniljesukker

 

Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem. Ta kaken ut av kjøleskapet og løsne kakeringen fra kaken ved hjelp av en skarp kniv. Smør så fløtekremen forsiktig utover eggekremen før du pynter med friske bær. Jeg har brukt jordbær, gul kiwi, blåbær, pasjonsfrukt og physalis.

 

LYKKE TIL!

 

5 kommentarer
    1. Kan man benytte kun mandler i bunnen, og ren melkesjokolade til kremen, istedenfor hasselnøtter og firkløversjokolade? Er allergisk mot hasselnøtter.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg