Smash-kake

Det er lite som slår kombinasjonen av salt og søtt. Denne kaken består av nøttebunn, melkesjokoladekrem, vaniljekrem, smash og krem.
Nøttebunn
8 dl nøtter (hasselnøtter og mandler)
100 g smash
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 egg
En klype salt
4 dl melis
Melkesjokoladekrem
100 g meierismør
200 g melkesjokolade
4 ss kremfløte
Vaniljefyll
5 dl (en pakke) Piano original vaniljekrem
50 g smash
Topping
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 pose smash
Fremgangsmåte:
  1. Finmal nøtter og smash i en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver.
  2. Bland sammen egg, salt og melis i en bolle og pisk til en luftig røre. Vend så forsiktig inn nøtteblandinger.
  3. Fordel røren i 2x 24 cm springformen.
  4. Stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter.
  5. Avkjøl kakebunnene.
  6. Til melkesjaokoladekremen: Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og rør inn melkesjokoladen, rør godt til alt er smeltet. Rør inn fløte. Smør melkesjaokoladekremen på toppen av begge kakebunnene.
  7. Legg den ene kakebunnen på et kakefat og fordel vaniljekremen oppå melkesjokoladekremen. Grovhakk smash og strø over før du legger den andre kakebunnen oppå.
  8. Bland sammen kremfløte og vaniljesukker og pisk til krem. Fordel kremen på toppen av kaken og strø over grovhakket smash.

 

Lykke til!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg