Det er lite som slår kombinasjonen av salt og søtt. Denne kaken består av nøttebunn, melkesjokoladekrem, vaniljekrem, smash og krem.

Nøttebunn
8 dl nøtter (hasselnøtter og mandler)
100 g smash
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 egg
En klype salt
4 dl melis
8 dl nøtter (hasselnøtter og mandler)
100 g smash
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 egg
En klype salt
4 dl melis
Melkesjokoladekrem
100 g meierismør
200 g melkesjokolade
4 ss kremfløte
100 g meierismør
200 g melkesjokolade
4 ss kremfløte
Vaniljefyll
5 dl (en pakke) Piano original vaniljekrem
50 g smash
5 dl (en pakke) Piano original vaniljekrem
50 g smash
Topping
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 pose smash
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 pose smash
Fremgangsmåte:
- Finmal nøtter og smash i en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver.
- Bland sammen egg, salt og melis i en bolle og pisk til en luftig røre. Vend så forsiktig inn nøtteblandinger.
- Fordel røren i 2x 24 cm springformen.
- Stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter.
- Avkjøl kakebunnene.
- Til melkesjaokoladekremen: Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og rør inn melkesjokoladen, rør godt til alt er smeltet. Rør inn fløte. Smør melkesjaokoladekremen på toppen av begge kakebunnene.
- Legg den ene kakebunnen på et kakefat og fordel vaniljekremen oppå melkesjokoladekremen. Grovhakk smash og strø over før du legger den andre kakebunnen oppå.
- Bland sammen kremfløte og vaniljesukker og pisk til krem. Fordel kremen på toppen av kaken og strø over grovhakket smash.
Lykke til!
1 kommentar
Hvor lenge kan smash kaken stå?