Sjokoladeterter med jordbær og bringebær

God helg! Her kommer en oppskrift på noen fantastiske sjokoladeterter med friske, søte bær. De kan enten lages i porsjonsformer slik som jeg har gjort her, eller du kan lage en stor terte hvis du skulle ønsker det. Oppskriften gir 10 porsjonskaker.

Ingredienser:

Sjokolademørdeig:
300 g hvetemel
3 ss kakao
150 g melis
230 g smør
1 egg

Sjokoladefyll:
2 dl kremfløte
0,75 dl sukker
200 g kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
80 g smør

Pynt: 
Jordbær
Bringebær

 

Fremgangsmåte:
1. Bland sammen mel, kakao og melis og kjør det sammen i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør til det blander seg med de tørre ingrediensene. Videre tilsetter du egget og kjører til deigen samler seg. Deigen er nå klar til bruk, men hvis du ønsker kan du sette den litt i kjøleskapet for at den skal bli litt fastere.
2. Del deigen i 10 like store emner (tips, bruk kjøkkenvekt)
3. Smør terteformene med smeltet smør eller spray med formfett.
4. Klem deigen utover i formene, og prikk bunnen med en gaffel.
5. Stekes på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene før du tar de ut av formen.

Sjokoladefyll:
Gi fløte og sukker et raskt oppkok. Tilsett opphakket sjokolade og smør og la det smelte i den varme fløten. Rør godt til blandingen er jevn og fin. La den stå på kjøkkenbenken til den begynner å tykne og er helt avkjølt. Fyll kakene med sjokoladefyllet. Anbefaler å sette brettet med sjokoladeterter i kjøleskapet til dagen etter slik at sjokoladefyllet får satt seg. Pynt med friske bær rett før servering.

 

Lykke til!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg