Brownie med salt karamell og pekannøtter er aldri feil. Server med en god is til!
Brownie
400 g mørk kokesjokolade
400 g smør
8 dl sukker
8 egg
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
Dette er en stor oppskrift til en langpanne.
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og tilsett sjokoladen. La sjokoladen få smelte på lav varme, husk å rør.
2. Rør sammen egg og sukker, ikke pisk til eggedosis. Bland i den avkjølte sjokoladeblandingen.
3. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i røren. Rør til du har en jevn blanding
4. Stek kaken på nederste rille i ca. 35 minutter.
5. Avkjøl før du deler den opp i biter!
Karamelliserte pekannøtter
2 dl sukker
125 g pekannøtter
Slik gjør du:
1. Start med å smelte sukkeret i en teflonbelagt stekepanne, ikke rør.
2. Når sukkeret har smeltet og blitt lysebrunt, tar du stekepannen av platen og tilsetter pekannøtter. VIKTIG: Vær rask, det stivner fort. Legg de på et bakepapir og bruk 2 gafler til å skille nøttene. Avkjøl.
Salt karamell
150 g sukker
75 g smør
1,5 dl kremfløte
maldonsalt
Steg for steg:
1. Start med å smelt sukkeret i en stor kjele på middels varme. Det er viktig at du ikke rører i sukkeret før det har smeltet, hvis du rører vil sukkeret krystaliseres. Hvis du føler at det er et behov for å røre kan du heller vende litt på kasserollen.
2. Når sukkeret er blitt til gylden karamell tar du kasserollen av platen og tilsetter romtemperert smør. Rør godt og sett kjelen tilbake på den varme platen til smøret smelter. Det kan hende at smøret ikke blander seg godt med karamellen men det går fint, når du videre tilsetter den varme fløten vil det blande seg godt.
3. La karamellen småkoke i 5 minutter, rør godt underveis. Smak til med salt.
4. Avkjøl karamellen i kjøleskapet til den blir tykk.
LYKKE TIL!
hvor mange grader skal ovnen stå på?