Berlinerkranser

Ingredienser:
1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
60 g sukker
175 g hvetemel
125 g smør
1 ts vaniljesukker

Pynt:
1 eggehvite
perlesukker

Slik gjør du:
1. Start med å koke det ene egget. Avkjøl og fjern eggehviten. Legg den kokte eggeplommen, sukker og den rå eggeplommen i en bakebolle og pisk til du har en lys eggedosis. Smuldre romtemperert smør, vaniljesukker og hvetemel. Bland dette med eggedosisen og kna til du får en fin deig. 
2. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter. 
3. Ta deigen ut av kjøleskapet og kna den sammen. Trill en lang pølse og del hver bit i ca. 10 cm. Form til berlinkranser (se bildet). 
4. Pensle med eggehvite og strø over perlesukker. 
5. Stekes på 200 grader i ca. 10 minutter. 
6. Avkjøl på rist. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg