1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
60 g sukker
175 g hvetemel
125 g smør
1 ts vaniljesukker
Pynt:
1 eggehvite
perlesukker
Slik gjør du:
1. Start med å koke det ene egget. Avkjøl og fjern eggehviten. Legg den kokte eggeplommen, sukker og den rå eggeplommen i en bakebolle og pisk til du har en lys eggedosis. Smuldre romtemperert smør, vaniljesukker og hvetemel. Bland dette med eggedosisen og kna til du får en fin deig.
2. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
3. Ta deigen ut av kjøleskapet og kna den sammen. Trill en lang pølse og del hver bit i ca. 10 cm. Form til berlinkranser (se bildet).
4. Pensle med eggehvite og strø over perlesukker.
5. Stekes på 200 grader i ca. 10 minutter.
6. Avkjøl på rist.