Gulrotkake

Ingredienser til kakebunn:
4 dl sukker
3 dl matolje 
4 egg
5 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts kanel
500 g skrelt gulrot 

Ingredienser frosting:
250 g smør
400 g kremost 
500 g melis
5 ts vaniljesukker
TIPS: Tilsett hvit icing farge (konditorfarge) for å få kremen hvit og fin. 

Slik gjør du: 
1. Pisk olje og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk til blandingen er blitt tykk og lys. 
2. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt de i røren. Bland godt. 
3. Vend inn raspet gulrot forsiktig. 
4. Smør 2×24 cm forme og fordel røren over i disse.
5. Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca. 40-50 minutter. Følg godt med på slutten av steketiden og test med en kakepinne om den er ferdig. 
6. Avkjøl kaken før du begynner med frostingen. 

Fremgangsmåte på frostingen: 
1. Rør sammen romtemperert smør og litt av melisen. 
2. Tilsett vaniljesukker, resten av melisen og kald kremost. Pisk til den blir jevn og fin. 

Montering: 
Sett den ene kakebunnen på et kakefat og smør på kremost. Legg den andre kakebunnen oppå og dekk hele kaken med kremost. Jeg pyntet med en hjemmelaget pepperkake figur og juletre. Pakk inn foten på juletrærne med plastfolie slik at den ikke kommer i kontakt med kremen. 

2 kommentarer
    1. Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading
      it, you happen to be a great author. I will be sure
      to bookmark your blog and definitely will come back in the future.

      I want to encourage you to definitely continue your great posts,
      have a nice day!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg