Lussekatter

Ingredienser: 
150 g smør 
5 dl melk 
50 g gjær 
1 g saften eller 1/2 ts gurkemeie 
150 g sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
Ca. 13 dl hvetemel

Pynt og pensling: 
1 sammenvispet egg
1 dl rosiner

Slik gjør du: 
1. Smelt smør i en kasserolle og tilsett melken. Tilsett safran/gurkemeie og sett kasserollen til side. 
2. I en bakebolle smuldrer du gjær, før du tilsett den lunkne melkeblandingen.
3. Tilsett de tørre ingrediensene og elt godt (bruk en kjøkkenmaskin med ertekrok).
4. Dekk bollen med plastfolie og sett den til heving i ca. 30 minutter. 
5. Strø mel på kjøkkenbenken og elt deigen godt. Del i 20 biter. Form til fine lussekatter.
6. La de heve i ca. 15 minutter. Pensle med egg og pynt med rosiner. 
7. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 5-8 minutter. 
8. Avkjøl på rist. 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg