Ingredienser:
150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 g saften eller 1/2 ts gurkemeie
150 g sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
Ca. 13 dl hvetemel
Pynt og pensling:
1 sammenvispet egg
1 dl rosiner
Slik gjør du:
1. Smelt smør i en kasserolle og tilsett melken. Tilsett safran/gurkemeie og sett kasserollen til side.
2. I en bakebolle smuldrer du gjær, før du tilsett den lunkne melkeblandingen.
3. Tilsett de tørre ingrediensene og elt godt (bruk en kjøkkenmaskin med ertekrok).
4. Dekk bollen med plastfolie og sett den til heving i ca. 30 minutter.
5. Strø mel på kjøkkenbenken og elt deigen godt. Del i 20 biter. Form til fine lussekatter.
6. La de heve i ca. 15 minutter. Pensle med egg og pynt med rosiner.
7. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 5-8 minutter.
8. Avkjøl på rist.