Saftig og god gulrotkake med en helt fantastisk kremost frosting.
4 dl sukker
3 dl matolje
4 egg
5 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts kanel
500 g skrelt gulrot
Ingredienser frosting:
125 g smør
200 g kremost
250 g melis
3 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Pisk olje og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk til blandingen er blitt tykk og lys.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt de i røren. Bland godt.
3. Vend inn raspet gulrot forsiktig.
4. Smør 2×20 cm forme og fordel røren over i disse.
5. Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca. 50 minutter. Følg godt med på slutten av steketiden og test med en kakepinne om den er ferdig.
6. Avkjøl kaken før du begynner med frostingen.
Fremgangsmåte på frostingen:
1. Rør sammen romtemperert smør og litt av melisen.
2. Tilsett vaniljesukker, resten av melisen og kald kremost. Pisk til den blir jevn og fin.
Montering:
Sett den ene kakebunnen på et kakefat og smør på kremost. Legg den andre kakebunnen oppå og dekk hele kaken med kremost. Jeg pyntet med en hjemmelaget pepperkake figur og grønne juletre som jeg drysset melis over. Juletrærne er kjøpt på søstrene grene. Pakk inn foten på juletrærne med plastfolie slik at den ikke kommer i kontakt med kremen.
Lykke til!