Dette er en kake for alle som liker Oreos. Den er kjempegod og ikke for mektig. Passer fint til både barn og voksne.
Kakebunn:
165 g smør
300 g sukker
3 egg
265 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
0,75 ts bakepulver
1 ts natron
70 g bakekakao
250 ml kulturmelk
Slik gjør du:
1. Sett stekovnen på 175 grader og smør en 20 cm rundform.
2. Pisk smør og sukker hvitt
3. Tilsett ett og ett egg om gangen mens du blander godt mellom.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett de vekselsvis med kulturmelken.
5. Stek kaken i 1t og 10 min.
6. Avkjøl kaken før du deler den opp.
Frosting
150 g smør
340 g melis
1/4 ts vaniljeessens
3-4 ts helmelk
6 knuste Oreo kjeks
Slik gjør du:
1. Bruk en k-visp og visp sammen romtemperert smør og melis.
2. Tilsett vaniljeessens, helmelk og knuste Oreo kjeks og bland det godt sammen.
Sjokolade- drip:
Kok opp 0,75 g fløte, ta av platen og tilsett 100 g mørk kokesjokolade. Avkjøl til romtemperatur.
Montering:
1. Del kaken i to eller tre lag.
2. Smør Oreo frosting mellom hvert lag og strø knuste Oreo kjeks over.
3. Dekk kaken med resten av frostingen (gjem igjen litt til å pynte kaken med).
4. Hell over sjokolade- drip.
5. Pynt kaken med mini Oreos og Oreo frosting.
Tips:
- For at kaken skal bli så saftig som mulig og at den skal steke jevnt uten å få denne toppen på midten så kan du legge et gjennomvått håndkle rundt kakeformen de første 40 minuttene av steketiden.
Lykke til!