Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter på Oreo cupcakes og har kommet frem til at dette er den beste. De har en god sjokoladesmak, er luftige og ikke for mektig. De passer like så godt til voksene som til barn.
Ingredienser til cupcake-røren:
(Oppskriften gir ca. 12 cupcakes)
125 g sukker
1 egg
135 g hvetemel
19 g freia bakekakao
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl kefir
3/4 dl vann
2 ss nøytral olje
25 g freia selskapssjokolade
38 g freia melkesjokolade (pletter/knapper)
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett de tørre ingrediensene og de våte ingrediensene vekselsvis i eggedosisen.
3. Pisk alt godt sammen og tilsett hakket sjokolade.
4. Stekes på 175 grader i 15-17 minutter.
5. Avkjøl godt før du pynter de med frosting.
Frosting
150 g smør
340 g melis
1/4 ts vaniljeessens
3-4 ts helmelk
5 knuste Oreo kjeks
Slik gjør du:
1. Bruk en k-visp og visp sammen romtemperert smør og melis.
2. Tilsett vaniljeessens, helmelk og knuste Oreo kjeks og bland det godt sammen.
3. Ha frostingen over i en sprøytepose og den er klar til bruk.
Lykke til!
Det hørtes utrolig godt ut!