Luftige og gode vanilje cupcakes til Halloween. Disse er kjempeenkle å lage!
Ingredienser til cupcakes-røren:
(oppskriften gir 20 cupcakes)
200 g smør
300 g sukker
6 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker/vaniljeessens
1 dl melk
Steg for steg:
1. Start med å rør sukker og smør hvitt. Videre rører du inn ett og ett egg om gangen.
2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det for å få ut klumper.
3. Tilsett melblandingen vekselsvis med melk.
4. Stekes på 170 grader i ca. 20 minutter
5. Avkjøl før du pynter de med smørkrem.
Smørkrem:
150 g meierismør
450 g melis
100 g kremost
1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker (kan sløyfes)
Orange pastafarge
Steg for steg:
1. Pisk romtemperert smør og melis til det blir hvitt og luftig.
2. Tilsett frøene fra vaniljestangen/ vaniljesukkeret og romtemperert kremost
3. Ønsker du å tilsette farge så tilsett den nå. Bland godt men ikke pisk for lenge, maks 1 minutt.
4. Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer muffinsene.
Tips:
Hvis du ikke ønsker å bruke kremost kan du bytte den ut med vaniljekrem eller smeltet sjokolade.
Til å lage smørkrem rosen har jeg brukt en wilton 1b tip.
Fine 🙂
Lilli: Tusen takk 🙂