Saftig sjokoladekake med smørkrem

Saftig og god sjokoladekake som garantert vil falle i smak! Den er velegnet både til barn og voksne. 


Ingredienser til to bunner: 
400 g bremykt
400 g sukker
8 egg
500 g hvetemel
100 g kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
4 dl kefir 

Slik gjør du:
1. Bland sammen bremykt, sukker og vaniljesukker i en bakebolle og pisk dette godt og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg om gangen.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett de vekselsvis med kefir. 
4. Smør to 20 cm former og fordel røren i disse. 
5. Kakene stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time og 5 minutter (kan variere fra ovn til ovn). 

Sjokoladesmørkrem (mellom kakebunnene)
200 g smør
50 g kakao
500 g melis
2 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
1-2 ss sterk kaffe

Slik gjør du: 
1. Visp smør luftig.
2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.
3. Sett til sides.

Smørkrem til å dekke kaken med:
200 g mykt smør
600 g melis
5-6 ss melk
3 ts vaniljesukker
Rosa konditorfarge

Slik gjør du: 
1. Visp vaniljesukker, melis og smør i en mikser. Tilsett så melken og øk hastigheten på mikseren. Jo mer du visper, jo luftigere blir kremen. 
2. Tilsett rosa konditorfarge. 
NB: Denne mengden smørkrem holdt til meg, men hvis du ønsker et tykkere lag med smørkrem må du kanskje lage en halv porsjon til. 
3. Sett til sides. 

Hvit sjokoladeglasur:
100 g hvit sjokolade 
100 ml + 1 ss kremfløte
50 g smør, romtemp. og mykt 
 

Slik gjør du:
1. Finhakk den hvite sjokoladen. 
2. Tøm fløten i en liten kasserolle og gi den et kort oppkok. Ta av platen.
3. Tilsett den hvite sjokoladen i den varme fløten og rør til alt blander seg godt.
4. Rør inn smøret.
5. La glasuren stå i romtemperatur i ca 10 minutter (ikke lengre) før den er klar. 

Montering:
1. Del de avkjølte kakebunnene i to.
2. Fordel sjokoladesmørkremen mellom kakebunnene.
3. Dekk kaken med den rosa smørkremen. 
4. Hell den smelta sjokoladeglasuren over kaken og la det renne nedover sidene. 
5. Pynt med jordbær duppet i sjokolade og makroner. 
6. Sett kaken kaldt!

Tips: 
1. Kaken er best hvis den får stå litt i romtemperatur før den spises. Jeg bruker å ta den ut av kjøleskapet 30 min før servering. 
2. Denne kaken blir veldig høy, hvis du ikke ønsker å lage den så høy som på bildet kan du bruke kun tre av de oppdelte kakebunnene og frys ned den siste til senere bruk. 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg