Bringebærmoussekake på browniebunn

Denne kaken slår aldri feil! Nydelig seig og god browniebunn med en frisk bringebærmousse. 

Ingredienser til browniebunn: 
150 g smør
150 g sjokolade
3 egg
250 g brunt sukker
120 g hvetemel
2 ts vaniljesukker

Pynt: 
Fersk jordbær 
Fersk bringebær
 

Slik gjør du:
1. Start med å smelt smøret, tilsett hakket sjokolade. La blandingen stå i fem minutter før du rører det godt sammen. 
2. Bland egg og brunt sukker i en bolle og pisk til eggedosis.
3. Rør inn smør/sjokoladeblandingen i eggedosisen. 
4. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. 
5. Fordel røren i en smurt 24 cm springform og stek kaken på 170 g 9 ca. 30 minutter. 
6. Avkjøl.  

Ingredienser til bringebærmousse:
333 g bringebær
1 boks bringebærgelé (m/2,5 dl vann) 
100 g philadelfia 
en boks fløte (1/3 l)
2 ss sukker 

Slik gjør du:
1. Lag bringebærgelé med 2,5 dl vann, avkjøl geléen til den blir litt fastere i konsistensen, altså så vidt stiv. Tips: For at geléen skal avkjøles raskere kan du koke opp 1 dl av vannet og tilsette resten av vannet når gelépulveret er oppløst i vesken. 
2. Pisk kremfløten og sukker til krem, ikke overpisk den. Sett til sides.  
3. Lag puré av bringebærene, du kan bruke ferske eller frossen bringebær (men la de tine i romtemperatur). Hvis du ønsker kan du sile ut frøene for å få en finere konsistens. 
4. Vend bringebærpuréen inn i kremen. 
5. I en ny bakebolle pisker du philadelfiaen for seg selv. Bland den sammen med den avkjølte geleen. Ikke blir stresset hvis det ikke blander seg helt, det vil ikke vises når det blandes med bringebærpuréen.

Montering: 
– Sett den avkjølte browniebunnen på et kakefat. Sett springformen rundt kaken. 
– Del ferske jordbær i skiver og sett rundt kaken, inn mot springformen. 
– Tilsett bringebærmoussen og sett den i kjøleskapet slik at den får stivne. Jeg bruker å lage denne kaken på kvelden og lar den stå i kjøleskapet over natten. 
– Når kaken er helt stivnet er den klar til å pyntes med friske bær. 

Lykke til! 

4 kommentarer
    1. kaken ser jo helt fantastisk ut! Husker at jeg lagde en lignende kake en gang og den var skikkelig god:) er vel på tide å lage den igjen:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg