Fyldig sjokoladekake

Dette er en drøm av en kake. Den er saftig og har en god sjokoladesmak. Kaken er fylt med en fantastisk god sjokoladekrem og pyntet med friske bær. 
Ingredienser til kakebunn: 
150 g hvetemel 
250 g sukker 
50 g kakaopulver
1 ts natron 
1 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker 
1 ts salt
1 egg
1 1/4 dl kaffe
1 1/4 dl melk 
1 1/2 dl rapsolje 

Slik gjør du: 
1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. 
2. I en ny bolle blander du lunken kaffe og melk. Tilsett rapsoljen og egget og bland godt. Tøm den våte blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og rør godt til du får en fin røre uten klumper.
3. Smør en 22 cm rund form med smør og hell røren over i springformen. 
4. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter nederst i ovnen. 
5. Avkjøl kaken i formen.

Ingredienser til sjokoladekrem: 
200 g mørk sjokolade
300 g mykt smør
170 g melis 
1 klype med salt
1 ts ekte vaniljesukker 

Slik gjør du:
1. Pisk smør, melis, vaniljesukker og salt til det blir luftig og hvitt 
2. Smelt sjokoladen og tilsett den mens du pisker på lav hastighet. 

Pynt: 
– Jordbær 
– Bringebær
– Toffifee 
– Sjokoladekuler (kan sløyfes) 

Montering: 
1. Del kaken i to og legg den ene bunnen på et kakefat. 
2. Del smørkremen i to og fordel halvparten av smørkremen utover kaken. Legg den andre bunnen oppå og fordel resterende av kremen utover kaken. 
3. Pynt med bær og sjokolade! 
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg