Vaniljekjeks

Disse kjeksene er bare så gode, de er sprø med en god smak av vanilje. De er perfekte til blant annet dåp, babyshower, bursdager og vennekvelder. Denne oppskifen er stor, så den kan godt halveres. 

Ingredienser:
200 g smør
200 g sukker
400 g hvetemel 
1 egg
1 vaniljestang 

Slik gjør du: 
1. Jeg anbefaler å bruke en mikser med grind når du skal lage disse kjeksene. Start med å miks smør og sukker til det blir hvitt. 
2. Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og tilsett egget mens maskinen går på lav hastighet. 
3. Tilsett hvetemel og frø fra vaniljestangen. Deigen er ferdig når den starter å klumpe seg. 
4. Pakk deigen godt inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minimum 1 time. 
5. Kjevle ut deigen og bruk de kjekseutstikkerne du måtte ønske. De jeg har brukt er kjøpt på lekebutikken Extra Leker.
5. For at kjeksene skal holde formen sin og ikke flyte ut under steking, er det lurt å sette brettet med kjeks i kjøleskapet i 15 minutter før du setter de i ovnen. 
6. Kjeksene stekes på 180 grader i 7-10 minutter. De skal ikke bli brune!  

Glassur:
2 eggehviter
400 g melis
2 ss sitronsaft 

Slik gjør du: 
1. Bland sammen eggehviter, melis og sitronsaft og miks dette godt sammen til du får en fin og glatt glasur. 
2. Hvis du ønsker å farge glasuren så tilsett konditorfarge nå.
3. Sprøyt en kant med glasuren rundt kjeksen. Tynn ut resten av glasuren med litt vann og fyll kjeksene med den tynne glasuren. 
4. Skal du ha flere lag med glasur, må du la de tørke noen timer før du fortsetter å dekorere de. Dette for å unngå at glasuren flyter ut i hverandre. Mellom sløyfen, ansiktet til Minnie og ørene så lot jeg glasuren tørke noen timer før jeg dekorerte de med øyne, munn osv. 
5. Oppbevar kjeksene i en lufttett boks. De er holdbare i ca. 4 uker. 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg