Brownie + bringebær = den perfekte kombinasjonen! Denne oppskriften gir 14 porsjonskaker.
Brownie
200 g kokesjokolade
100 g smør
3 store egg
3,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Start med å smelt smør i en kjele, tilsett så kokesjokoladen og avkjøl blandingen til den er lunken.
2. Rør sammen egg og sukker, ikke visp til eggedosis.
3. Tilsett sjokolade/smør blandingen, hvetemel og vaniljesukkeret. Det skal kun blandes lett, ikke rør for mye!
4. Smør en liten langpanne og hell røren i formen. Kaken stekes på 175 g i 25-30 minutter.
Bringebærmousse
300 g bringebær
75 g sukker
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin + vann for å legge de i
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann
2. Bland bringebærene og sukkeret i en bolle og mos det med en stavmikser.
3. Sil bringebærblandingen for å fjerne bringebærsteinene.
4. Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i det kokende vannet. Bland det sammen med bringebærblandingen.
5. Pisk kremfløten til krem, men pass på så du ikke pisker den for mye. Vend bringebærblandingen i den piskede kremfløten.
Mirror glaze
75 g vann
150 g sukker
140 g glukose
100 g kondensert melk (søtet)
5 plater gelatin
150 g hvit sjokolade
Rosa konditorfarge (Bruk pastafarge fra f.eks Wilton eller Cacas)
Slik gjør du:
1. Bland sammen vann, glukose og sukker og kok opp blandingen til 103 grader.
2. Tilsett så kondensert melk og oppbløtt gelatin.
3. Tøm blandingen over den hvite sjokoladen og vent i 1 minutt før du bruker stavmikser og blander glasuren godt sammen.
4. Tilsett konditorfargen.
5. Glassuren må avkjøles ned til den er 30 grader før du heller den over kakene.
Montering
– Fordel bingebærmoussen i silikonformer, ikke fyll de helt fulle.
– Del den avkjølte brownies i små rundinger ved hjelp av en kjeksutsikker, dette blir bunnen på kakene.
– Legg så den runde browniebiten oppå bringebærmoussen og trykk den litt ned slik at den går i ett med bringebærmoussen.
– Sett kakene i fryseren i 4 timer før du presser de ut av formen.
– Sett kaken på en rist og hell over glazen. Pynt med bringebær og sitronmelisse.