Disse cupcakene er barnevennlige og de er bare så gode! De steker fint og jevnt uten å få forhøyninger på midten.
Ingredienser til cupcakes-røren:
(oppskriften gir 10 cupcakes)
100 g smør
150 g sukker
3 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker/vaniljeessens
0,5 dl melk
Steg for steg:
1. Start med å rør sukker og smør hvitt. Videre rører du inn ett og ett egg om gangen.
2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det for å få ut klumper.
3. Tilsett melblandingen vekselsvis med melk.
4. Stekes på 170 grader i ca. 20 minutter
5. Avkjøl før du pynter de med smørkrem.
Smørkrem:
100 g meierismør
300 g melis
65 g kremost
1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker (kan sløyfes)
Evt. pastafarge
Steg for steg:
1. Pisk romtemperert smør og melis til det blir hvitt og luftig.
2. Tilsett frøene fra vaniljestangen/ vaniljesukkeret og romtemperert kremost
3. Ønsker du å tilsette farge så tilsett den nå. Bland godt men ikke pisk for lenge, maks 1 minutt.
4. Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer muffinsene.
Tips:
Hvis du ikke ønsker å bruke kremost kan du bytte den ut med vaniljekrem eller smeltet sjokolade.