Disse pepperkakemuffinsene er seriøst de beste jeg har smakt. De er saftige og har en fantastisk god kanelfrosting. Disse smaker JUL!
Ingredienser til muffinsrøre:
100 g romtemperert smør
250 g brunt sukker
3 egg
1 dl rømme
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts kardemomme
Ingredienser til kanelfrosting:
150 g smør
500 g melis
200 g kremost
3 ts kanel
2-3 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør luftig i en kjøkkenmaskin.
2. Rør inn ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg.
3. Bland sammen resten av ingrediensene og sikt de i røren. Rør forsiktig til blandingen er jevn og fin.
4. Fordel deigen i muffinsformer, det skal bli ca. 20 stykker.
5. Stek muffinsene på 175 grader i ca. 18 minutter.
6. Avkjøl.
Fremgangsmåte på frosting:
1. Bland sammen melis, kanel og smør og rør det luftig.
2. Tilsett kjøleskapskald kremost og bland godt. Viktig at du ikke rører for mye, da blir den fort rennende.
Montering:
Bruk en sprøytepose og tip til å ha på frostingen på muffinsene.
Pynt med pepperkaker!
Oppbevar de i kjøleskap, ta de ut av kjøleskapet i god tid før de skal serveres, da de er aller best romtemperert.
GOD JUL!
Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.