Pepperkakemuffins

Disse pepperkakemuffinsene er seriøst de beste jeg har smakt. De er saftige og har en fantastisk god kanelfrosting. Disse smaker JUL! 

Ingredienser til muffinsrøre:
100 g romtemperert smør 
250 g brunt sukker
3 egg
1 dl rømme
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts kardemomme

Ingredienser til kanelfrosting:
150 g smør
500 g melis 
200 g kremost
3 ts kanel 
2-3 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 
1. Pisk sukker og smør luftig i en kjøkkenmaskin.
2. Rør inn ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. 
3. Bland sammen resten av ingrediensene og sikt de i røren. Rør forsiktig til blandingen er jevn og fin. 
4. Fordel deigen i muffinsformer, det skal bli ca. 20 stykker. 
5. Stek muffinsene på 175 grader i ca. 18 minutter.
6. Avkjøl. 

Fremgangsmåte på frosting:
1. Bland sammen melis, kanel og smør og rør det luftig. 
2. Tilsett kjøleskapskald kremost og bland godt. Viktig at du ikke rører for mye, da blir den fort rennende. 

Montering: 
Bruk en sprøytepose og tip til å ha på frostingen på muffinsene. 
Pynt med pepperkaker!

Oppbevar de i kjøleskap, ta de ut av kjøleskapet i god tid før de skal serveres, da de er aller best romtemperert. 

GOD JUL! 
 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg