En skikkelig påskekake. Dette er en saftig og god gulrotkake med en helt fantastisk god kremost frosting.
Ingredienser til kakebunn:
4 dl sukker
3 dl matolje
4 egg
5 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts kanel
500 g skrelt gulrot
Ingredienser frosting:
250 g romtemperert smør
400 g kremost
500 g melis
2 ss vaniljesukker
Pastafarge: Wilton: Golden Yellow (trenger bare litt)
Slik gjør du:
1. Pisk olje og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk til blandingen er blitt tykk og lys.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt de i røren. Bland godt.
3. Vend inn raspet gulrot forsiktig.
4. Smør 2×20 cm forme og fordel røren over i disse.
5. Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca. 50 minutter. Følg godt med på slutten av steketiden og test med en kakepinne om den er ferdig.
6. Avkjøl kaken før du begynner med frostingen.
Fremgangsmåte på frostingen:
1. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin med k-spade. Rør sammen romtemperert smør og tilsett melisen litt om litt. Rør i ca. 10 min for å få en fast og fin konsistens på kremen.
2. Tilsett vaniljesukker og kald kremost. Pisk til den blir jevn og fin, ikke pisk for lenge!
Montering:
Sett den ene kakebunnen på et kakefat og smør på kremost. Legg den andre kakebunnen oppå og dekk hele kaken med kremost (tynt lag). Bruk en wilton 1W tip til å lage rosene. Start nederst på kaken og gå oppover.
Lykke til og god påske!
Wow, så utrolig fin!
Takk for det! God helg
Så utrolig fin!
Tusen takk
God Helg!
That is a great tip particularly to those
new to the blogosphere. Brief but very accurate info… Thank you
for sharing this one. A must read post!