Pavlova med jordbærcurd

Denne pavlovaen har alt. Den har en marengsbunn som er sprø på utsiden men myk og seig inni. Den er toppet med frisk jordbærcurd, krem og bær. Dette er en kake som garantert vil falle i smak. 

Marengsbunn: 
4 eggehviter
1 ts eddik
250 g sukker
1 ss maizenna mel
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 
Pisk eggehviter, eddik og sukker helt stivt. Tilsett maizenna og vaniljesukker i den stivpiskede eggehviten. 
Tegn opp en sirkel på matpapiret og fordel massen utover. Det kan være lurt å ha det litt høyere på kantene slik at jordbærcurden ligger bedre på kaken. 
Stekes midt i ovnen på 150 grader i 1 t og 20 minutter.

Jordbærcurd: 
7 eggeplommer
2,5 dl sukker
1 ss revet sitronskall
0,5 dl presset sitronsaft 
150 g smør
2 dl jordbærmos 

Slik gjør du:
1. I en kjele tilsetter du sukker, eggeplommer, sitronsaft, sitronskall. Denne blandingen varmer du opp på svak varme mens du rører konstant. Eggeblandingen vil sakte men sikkert bli tykkere i konsistensen. Det er viktig at du fortsetter å vispe hele tiden slik at den ikke brenner seg. Den skal være ganske nært kokepunktet, men ikke la den koke (da kan du risikere at den skiller seg). 
2. Ta kjelen av platen og tilsett smøret i små biter. Rør til det smelter og er godt blandet. 
3. Avkjøl til romtemperatur. Dekk godt til med plast og sett i kjøleskapet til dage etter (slik at den tykner). 
4. Dagen etter begynner du på jordbærmosen, ta de friske jordbær i en food prosessor og mos de til du får en jevn og klumpfri mos. Mål opp slik at du får akkurat 2 dl og bland det forsiktig inn i sitronkremen. Du vil da ende opp med en deilig jordbærcurd! Denne curden oppbevarer du i kjøleskapet. Får du litt til overs kan den også fryses! 

Krem: 
1 boks kremfløte
1 ss Sukker
1 ts Vaniljesukker

Slik gjør du: 
Bland alle ingrediensene og pisk til krem. 

Montering: 
1. Legg marengsbunnen på et passende fat. Hell over jordbærcurd (hvis den er litt fast etter å ha stått i kjøleskap, lar du den bare stå på kjøkkenbenken en halvtimes tid). 
2. Bre utover kremen og pynt med de bærene du liker!
3. Settes i kjøleskapet til den skal serveres. Anbefaler å spise den samme dag som den er pyntet med krem og bær.

Lykke til!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg